top of page
Calm%20Sea_edited.jpg

RECENSIONER

Jag tog kontakt med Solveig och Balto inför min pappas födelsedag, då jag ville att hans födelsedag skulle bli något utöver det vanliga. Min pappa är nämligen svårt sjuk i sekundär skelettcancer. Vardagen är för det mesta fylld av smärta, och detta var hans sista födelsedag. Eftersom terapihundar enligt statistik har en förmåga att höja livslusten och ge trygghet hos svårt sjuka personer tänkte jag att detta besök skulle gynna min pappas välmående då han är i ett sent palliativt skede. 

 

Jag skickade ett mejl till Solveig och Balto via terpihundar.se och bad då om ett hembesök, då min pappa har svårt att förflytta sig. Efter ett mycket fint och trevligt samtal med Solveig, där hon pedagogiskt berättade om hur besöket kommer gå till, bestämde vi träff redan samma vecka.

 

Så fort Balto hade nosat sig färdigt i sin nya miljö var han i full färd med att visa sina trix och leksaker för min pappa. Aldrig trodde väl jag att jag skulle få se min pappa så lycklig. Det var som att ingenting gjorde ont och inga problem fanns förutom att kära Balto skulle ha sin leksak och godis. Energin av en hund och bara känslan av att få en nos buffad mot sin hand gjorde så att min pappa knappt var sjuk. Det var som att hans cancer inte fanns för en stund. 

 

Balto levererade över all förväntan. Det är en fantastisk hund som acklimatiserade sig på toppnivå. Det är svårt att sätta ord på hur mycket detta besök betydde för mig och min pappa. Jag rekommenderar starkt att ta kontakt med Solveig och Balto om man har behov av att koppla från sin sjukdom/livssituation en stund. Det blev ett minne för livet! 

Louise Brånedal med familj

RECENSIONER

"Att ha Balto med i gruppen skapar en enorm trygghet.
Man märker verkligen skillnad de få gånger han inte varit med.

Deltagare i grupp på Mellanmålet.

bottom of page